STRIJEN - In zijn eerste volledige jaar als wedstrijdkarter heeft Thijs Kranendonk beslag gelegd op de derde plaats bij het clubkampioenschap in Strijen. De 11-jarige karter uit Rijswijk werd op de laatste racedag ijzersterk derde in het dagklassement en eindigde daardoor ook op de derde plaats in de eindrangschikking van de Mini Parilla klasse. "Dit was een topweekend en een mooie beloning, want er stond veel op het spel."

Thijs toonde in Strijen zijn snelheid, maar geniet ook van de sfeer bij kartwedstrijden. "Het is altijd leuk en ik heb veel vrienden bij het team van PdB. Het is een groot team en we doen naast het karten altijd nog meer leuke dingen. Daarom vind ik het extra vet dat ik op de derde plaats in het clubkampioenschap ben geëindigd. Voor deze race heb ik al eerder op het podium gestaan. Toen ik over de finish kwam, wist ik meteen dat ik derde in het eindklassement was geworden. Daar was ik heel blij mee. Het is een mooi resultaat en het is gaaf om met twee bekers naar huis te gaan."

Na een vijfde tijd in de kwalificatie moest Thijs in de races vol aan de bak. "De kwalificatie ging redelijk goed, al kon het nog wel iets beter. In de eerste race heb ik naar voren kunnen rijden, twee mooie inhaalacties gemaakt en zo als derde geëindigd. In de tweede race werd ik bij de start door iemand ingehaald, waardoor ik die race als vierde over de finish kwam. In de laatste race mocht ik als derde starten en op die plaats ben ik ook geëindigd."

De karter van het PdB Racing Team is bezig aan zijn eerste echte jaar in de kartsport met het clubkampioenschap van Strijen en de GK4 Kart Series, maar hij weet nog goed hoe hij met karten begonnen is. "Ik was 9 en heb twee jaar binnen gereden bij het KWM Racing Team. Vorig jaar mocht ik een keer testen voor het team van PdB. Dat was mijn eerste keer op een buitenbaan. Ik begon in een Honda Cadet, maar zag ook een Mini-Parilla staan. Daar wilde ik graag in rijden en daar heb ik toen ook de rest van de dag mee gereden. Aan het einde van de dag was ik heel moe. Ik had nog nooit op een buitenbaan gereden en dat is toch best wel zwaar. Daarna ben ik vaker hier in Strijen gaan rijden en vorig jaar zijn we ook naar Berghem en de Landsard geweest."

"Dit jaar rij ik in de GK4 en dan kom je op banen waar je nog nooit gereden hebt, zoals Spa, Genk en Mariembourg. Het was heel gaaf om op die kartbanen te rijden. Spa vind ik heel vet, omdat daar de auto's vlakbij rijden. De kartbaan ligt eigenlijk midden in het Formule 1-circuit. Tussen de races door gingen we naar het dak van het restaurant om de auto's te zien racen."

In de GK4 Kart Series zijn nog twee races te gaan in Genk en Mariembourg. Thijs staat momenteel op de vijfde plaats in het kampioenschap.

Thijs Kranendonk wil graag Nick, Peter, Mathieu en zijn ouders bedanken en daarnaast zijn sponsoren De Lange & Reek, ICLM Advies en Toine de Klusman.