DEN HAAG - De eerste treffer van Shaquille Pinas in het shirt van ADO Den Haag leverde zaterdagavond drie punten op. De kopbal van de verdediger was genoeg voor de 1-0 overwinning op VVV Venlo in een zeer matig duel.

De goal van Pinas was een van de spaarzame hoogtepunten want beide ploegen creëerden weinig kansen. ADO was wel gevaarlijker dan VVV. Tien minuten voor rust was er een opmerkelijk moment toen Necid op doel schoot en op zijn knie werd getrapt. Zowel scheidsrechter Siemen Mulder als de VAR zagen er geen strafschop in al gaf Mulder later toe fout te zitten.

Na de goal van Pinas was ADO wel de betere ploeg maar wist men dit niet meer in cijfers uit te drukken. daarnaast waren er vooral veel irritaties waarbij Mulder soms ogen tekort kwam. Wel zag hij de overtreding van aanvoerder Danny Post van VVV die geheel terecht met rood naar de kant moest.

ADO Den Haag - VVV Venlo 1-0 (1-0)