LEIPZIG - Het Nederlands Elftal heeft in de tweede groepswedstrijd op het EK met 0-0 gelijkgespeeld tegen toernooifavoriet Frankrijk. Daarmee zijn beide landen nog niet verzekerd van een plaats in de achtste finales.


In Leipzig begon Reijnders als linkermiddenvelder en Frimpong als rechterspits. Met Veerman op de bank en Simons op tien, kreeg Oranje binnen een minuut een kans. Maignan duwde de inzet van de doorgebroken Frimpong naast. Bij de Fransen vormde,bij absentie van Mbappé, vooral aanvoerder Griezmann het grootste gevaar. De zwervende aanvaller liet voor rust twee kansen liggen. Ook Thuram wist het doel niet te vinden. Oranje had het lastig, al kreeg Gakpo nog een kans, maar Maignan tikte de bal uit de hoek.

Na rust leek bij Oranje de angst om te verliezen een stuk groter dan de wil om te winnen. In een gezapig tempo werd gezocht naar een opening en die werd zelden gevonden. De Fransen werden dominanter en kregen via Thuram, Tchouameni en Griezmann (knappe redding Verbruggen) de betere mogelijkheden. Simons scoorde uit een zeldzame uitbraak, maar Dumfries stond hinderlijk buitenspel. Oranje leek na vier wissels nog even wat kleur op de wangen te krijgen, maar dit bleek van korte duur.

Achter Frankrijk en Nederland (beiden vier punten) staat Oostenrijk met drie punten. Nederland treft Oostenrijk komende dinsdag om 18.00 uur. Frakrijk speelt dan tegen het puntloze Polen.