DEN HAAG - Vandaag kan The Hague Royals met trots de derde Royals-speler aankondigen. Papito Hersisia zal zich bij The Hague Royals voegen tijdens het seizoen 2020-2021, wanneer men daadwerkelijk een licentie voor de Dutch Basketball League ontvangt. Papito is een 29 jaar oude power forward van 2 meter lang. Hij woont op dit moment in Tilburg, maar heeft in het verleden in Den Haag gewoond, waardoor club erg blij is dat hij de stad zal vertegenwoordigen in het volgende seizoen van de Dutch Basketball League!


Papito Hersisia begon met het spelen van basketbal toen hij 12 was, waarna hij met verschillende jeugdteams op het hoogste niveau heeft gespeeld. Tussen zijn 18e en 20e speelde hij twee seizoenen voor Jumpers in Den Haag, waarna hij ook twee seizoenen op college voor de University of South Florida speelde. Nadat hij terugkeerde naar Nederland, speelde hij tijdens het seizoen 2013-2014 voor Rotterdam asketball 2 in de Promotiedivisie, waarna hij een jaar daarna zijn debuut maakte in de Dutch Basketball League. Tussen 2015-2018 speelde hij in de Regionalliga in Duitsland voor verschillende teams: BBG Magdeburg, Bramsche Red Devils, Osnabrück Titans en opteam TSV Neustadt. Voor dat laatste team noteerde Papito gemiddeld 15 punten, 8 rebounds, 3 assists, 1 block en 1 steal per wedstrijd. Tijdens het seizoen 2018-2019 speelde Papito in Ierland voor Killarney Scotts, de nummer twee op het tweede niveau, met gemiddeld 28 punten, 13 rebounds, 3 assists en een steal.

Papito keerde in 2019 terug naar Nederland, en was zonder team vorig jaar. Tijdens tryouts voor The Hague Royals, maakte hij indruk met zijn ervaring en kracht. Coach Bert Samson: "Papito zal een echte 'powerhouse' voor ons zijn. Hij is erg sterk, en de lange mannen van onze tegenstanders zullen hun handen vol hebben aan Papito, zowel in de aanval als in de verdediging." Papito Hersisia is zelf ook blij dat hij kan gaan aansluiten bij The Hague Royals. "Ik sta te trappelen om voor de Royals te kunnen spelen, want het voelt alsof ik weer in mijn thuisstad ga spelen. Ik ben heel excited over de coach en het team dat wordt geprobeerd om samen te stellen. Daarom ben ik meer dan klaar voor alle uitdagingen die gaan komen!"

Ook topbasketbal mogelijk maken, en Papito Hersisia aan het werk zien? Kijk op onze business pagina of doneer via onze crowdfundingcampagne. Let's go Royals!