DEN HAAG - Vandaag presenteert The Hague Royals met trots een vierde Royals-speler Pascal Birdja. Afgelopen donderdag hebben zij de voorlopige licentie ontvangen en sindsdien maakt men officieel deel uit van de Dutch Basketball League. Daarom zijn ze extra blij met deze aanwinst; Pascal is een echte Hagenaar, 25 jaar en met zijn lengte van 2.01 meter zal hij met zijn positie als Power Forward/center het team versterken tijdens het seizoen 2020/2021.

Pascal komt van HBV The Jumpers, waar hij in 2017-2018 en 2018-2019 in de Eerste Divisie speelde. In het afgelopen seizoen heeft Pascal zich voornamelijk geconcentreerd op 3×3 basketbal, maar via de try-outs is hij bij de Royals terecht gekomen. Pascal is een harde werker, zeer atletisch en heeft zich de afgelopen jaren in een sneltreinvaart ontwikkeld – The Hague Royals hoopt dat hij deze ontwikkeling het komend seizoen in de Dutch Basketball League zal voortzetten. Technisch manager Frank Limburg is in zijn nopjes met de komst van Pascal. ‘Pascal is een speler die exact past in het profiel van The Hague Royals. Hij is geboren en getogen in Den Haag en opgegroeid op de vele pleintjes van de stad. Nu dat hij zijn studie heeft afgerond, krijgt hij bij ons de kans om zijn vele kwaliteiten op het hoogste niveau van het Nederlandse basketbal te etaleren.’

Pascal is enthousiast en staat te popelen om het seizoen 2020-2021 te spelen voor The Hague Royals. ‘Wij zijn super blij met Pascal en zijn overtuigd dat dit team basketbal in Den Haag op de kaart zal zetten,’ aldus The Royals.