EINDHOVEN - PSV is zijn ongeslagen status kwijt in de Eredivisie. Waar de ploeg van Roger Schmidt een week geleden nog een lesje in effectiviteit gaf aan AZ kreeg men dat nu zelf van het Feyenoord van Arne Slot. De Rotterdammers zegevierden uiteindelijk met 0-4 in het Philips Stadion.


In een aftastende beginfase gaven beide ploegen niets weg. De eerste kans, na zeventien minuten, was voor Cody Gakpo, maar die mikte naast het doel van Bijlow. Even later schiet de PSV-aanvaller ook nog in het zijnet. Op slag van rust komt Feyenoord vanuit het iets op 0-1 als Jens Toornstra een voorzet van Pedersen op waarde weet te schatten.

Schmidt blijkt niet tevreden en wisselt in de rust Zahavi, Pröpper en Götze. PSV heeft vervolgens het meeste balbezit, met een kopkans voor Gakpo, mear kan niet echt een stempel drukken. De wissel van Gakpo even later komt de PSV-trainer zelfs op een fluitconcert van het eigen publiek te staan. Terwijl Feyenoord in de tweede helft nog niet voor het doel is geweest slaat men in de laatste twintig minuten keihard toe. De net ingevallen Bryan Linssen weet op aangeven van Luis Siniserra voor 0-2 te zorgen en in de slotminuten maken Toornstra en invaller Cyril Dessers het leed nog erger voor de Eindhovenaren.

PSV - Feyenoord 0-4 (0-1)
45. Toornstra 0-1
71. Linssen 0-2
85. Toornstra 0-3
90. Dessers 0-4