ALMERE - De vrouwen van PSV hebben de eerste prijs in de clubhistorie te pakken door de KNVB-beker te winnen. In het YanMar Stadion te Almere won de ploeg van trainer Rick de Rooij met het kleinst mogelijke verschil van ADO Den Haag. Joëlle Smits zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd.


De topscorer van de Eredivisie maakte de goal in de 37e minuut toen zij een voorzet van Naomi Pattiwael achter keepster Barbara Lorsheyd kopte. Daarvoor had ADO Den Haag zelf al een unieke kans laten liggen op de voorsprong. Na een handsbal van Janou Levels, opmerkelijk genoeg nadat zij zelf appeleerde voor hands van Jennette van Belen, wees scheidsrechter Shona Shukrula naar de stip. Aanvoerster Gwyneth Hendriks kreeg de bal echter niet langs keepster Sari van Veenendaal.

Van Veenendaal was ook na de rust belangrijk met enkele fraaie reddingen waar ADO Den Haag de beste kansen kreeg. Aan de andere kant was ook PSV gevaarlijk bij enkele uitbraken en had Smits de beslissing op haar schoen maar mikte naast. In de slotfase bleef PSV uiteindelijk geconcentreerd overeind waarna aanvoerster Mandy van den Berg de beker in ontvangst mocht nemen.