EINDHOVEN - PSV heeft de voetbaljaargang 2021 in de Eredivisie Vrouwen afgesloten met een nipte 2-1 overwinning op ADO Den Haag. De ploeg van Rick de Rooij gaar daardoor als nummer drie de winterstop in op respectievelijk twee en één punt(en) achterstand op koploper Ajax en FC Twente.

De overwinning op ADO Den Haag kwam wel moeizaam tot stand, want er werd op De Herdgang gestreden voor iedere meter door beide teams. Via Desiree van Lunteren kwam de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong en die voorsprong zou lang blijven staan.

Na de rust waren er kansen over en weer, maar was met name de slotfase hectisch met de nodige kaarten. Allereerst moest PSV een kwartier voor tijd verder met tien speelsters nadat Melanie Bross na twee stevige overtredingen net zo vaak geel, en dus rood, zag. Met nog zeven minuten op de klok krijgt ADO Den Haag vervolgens een strafschop te nemen, maar deze wordt door aanvoerster Gwyneth Hendriks op d epaal geschoten. Nog geen drie minuten later weet Esmee Brugts het duel vervolgens te beslissen met de 2-0.In de blessuretijd krijgt ADO vervolgens nog een strasfchop en ditmaal weet Hendriks er wel raad mee. De tijd die daarna echter rest is te kort om er meer uit te halen.