DEN HAAG - De organisatie van The Hague Royals is trots om de eerste speler in de geschiedenis van de club aan te kondigen. Sam van Dijk, voormalig "Most Improved Player" van de Dutch Basketball League, heeft toegezegd voor de Royals te spelen volgend seizoen, wanneer het team een licentie verkrijgt. Frank Limburg, voorzitter van de technische commissie van de Royals, is in zijn nopjes met de komst van Van Dijk. "Sam is een ervaren speler in de Eredivisie, met zijn roots in de regio Haaglanden. Hij is een voormalig speler van Lokomotief in Rijswijk, en speelde vorig seizoen voor Das in Delft. Met deze eerste speler laten we direct zien wat de basis is van onze visie: talent uit de regio Haaglanden de kans geven om op het hoogste niveau van het Nederlandse basketbal uit te komen."

Sam van Dijk is blij om bij de Royals te kunnen gaan spelen. "Toen ik Sportcampus Zuiderpark voor het eerst zag, was ik het direct ermee eens dat hier een team in de Dutch Basketball League zou moeten spelen. Ik wil dit mede mogelijk maken. Dit is waarom ik heb besloten om me aan te sluiten bij dit project, en komend seizoen te laten zien wat ik kan doen op het hoogste niveau."

Van Dijk is 1 meter 94 and 23 jaar oud. Hij speelde in de jeugdopleiding van Lokomotief voordat hij zich aansloot bij Punch in de Promotiedivisie, toen hij 18 jaar oud was. Op 20-jarige leeftijd maakte hij zijn Eredivisiedebuut voor Rotterdam Basketball (nu Feyenoord). Een seizoen later, tijdens het 2017/2018 seizoen, speelde Van Dijk voor Basketball Academie Limburg in Weert, waar hij uitblonk en de MIP-award kreeg. Hij speelde daar 31 minuten per wedstrijd, en noteerde 12 punten, 3 rebounds, 3 assists en 2 steals per wedstrijd. Na nog een goed seizoen bij Feyenoord Basketball in 2018-2019, speelde Van Dijk bij Das tijdens het 2019-2020 seizoen.

Coach Bert Samson is blij dat Sam van Dijk bij zijn team zal aansluiten tijdens het eerste seizoen van de Royals. "Sam is een ervaren speler in de Dutch Basketball League. Hoewel hij vorig jaar niet op het hoogste niveau heeft gespeeld, heeft hij veel kwaliteit. Ik ben blij dat hij bij ons komt spelen in dit eerste seizoen."

The Hague Royals heet Sam van Dijk van harte welkom. De aankondiging van onze eerste speler is een belangrijke stap in de voortgang van de organisatie en daar zouden we graag op willen voortbouwen naar een DBL-licentie in het seizoen 2020-2021, later deze maand.