HEERENVEEN - In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hebben SC Heerenveen en ADO Den Haag dinsdagavond in een leuke wedstrijd de punten gedeeld. Het doelpuntrijke duel eindigde in 3-3.

Nadat beide ploegen in de openingsfase al een kans om zeep hadden geholpen brak ADO Den haag het duel na een klein half uur open. Liz Rijsbergen draaide vanaf links knap naar binnen en verraste keepster Okken met een fraai schot. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisploeg terug via een vrije trap vlakbij het doel. De muur en keepster Lorsheyd hadden geen verweer op het schot van Roos van der Veen.

De tweede helft werd vervolgens bloedstollend spannend. Na een uur spelen kwam ADO op een hernieuwde voorsprong via Jaimy Ravensbergen op aangeven van Rijsbergen. De thuisploeg schakelde een tandje bij en gaf nog meer druk naar voren wat ook weer ruimte voor de gasten opleverde. Met nog zo'n tien minuten op de klok viel de gelijkmaker toch. Na een hoekschop stond Williëne ter Beek op de juiste plek voor de 2-2. En het werd nog erger toen vlak voor tijd Gwyneth Hendriks ongelukkig haar eigen doelvrouw passeerde. De Friezinnen leken op weg naar de zege, maar ADO Den Haag toonde karakter. In blessuretijd wist Nadia Noordam de bal bij Ravensbergen te bezorgen die met een knappe schuiver de eindstand op 3-3 bepaalde.