HEERENVEEN - Het duel tussen SC Heerenveen en ADO Den Haag heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Het laag geklasseerde ADO nam brutaal een 0-2 voorsprong, maar zag de betere thuisploeg terugkomen tot 2-2.

In het eerste half uur kreeg de thuisploeg al een aantal goede kansen, maar kreeg het de bal niet langs keeper Koopmans. vervolgens waren het de gasten die tweemaal toesloegen na vrije trappen van John Goossens. Bij de eerste werd de bal nog licht getoucheerd door Omar Bogle en tien minuten later schoot Goossens opnieuw en passeerde Kongolo zijn eigen doelman. In de blessuretijd van de eerste helft was het Joey Veerman die de aansluiting vond.

In de tweede helft dicteerde Heerenveen zonder tot noemenswaardige kansen te komen. Een klein kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker er toch via invaller Halilovic die op schitterende wijze uithaalde daarmee Koopmans kansloos latend.

SC Heerenveen - ADO Den Haag 2-2 (1-2)