SITTARD - Voor ADO Den Haag is het bekeravontuur al na de 1e ronde voorbij. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk verloor donderdagavond met 3-0 bij Fortuna Sittard. Na afloop was met name scheidsrechter Siemen Mulder de gebeten hond in de ogen van de Haagse ploeg.

Mulder had twee discutabele momenten die het wedstrijdbeeld bepaalden. Allereerst bestrafte hij een dwaze charge van Damascan op Meijers met geel waar rood de enige terechte straf was geweest. Een kwartier na rust beoordeelde hij vervolgens ook nog een duel van Elson Hooi met Passlack als zijnde een overtreding en kon de thuisploeg op voorsprong komen door een strafschop. Daarvoor had ADO Den Haag overigens zelf verzuimd om op voorsprong te komen want daar kreeg de ploeg voldoende kansen voor onder meer via Falkenburg, Goossens en Bakker.

Na de zeer discutabele strafschop waaruit Mark Diemers scoorde stond dezelfde speler ook aan de basis van de doelpunten van Damascan, die dus al niet meer op het veld had mogen staan, en Zeka en was de uitschakeling van de Haagse equipe een feit.