UTRECHT - Het Nederlands cricketelftal heeft woensdag in Utrecht zijn eerste wedstrijd tegen Ierland in de CWC Super League gewonnen. In een uitermate spannende eindfase trok Oranje aan het langste eind.

Aanvoerder Pieter Seelaar won de toss en besloot als eerste te gaan batten. Nederland kwam tot een eindscore van 195 in zijn 50 overs. Dat leek niet genoeg. Ierland stevende halverwege het duel op de overwinning af, maar een sterk optreden van Oranje tegen het einde zorgde ervoor dat de zege toch bij het gastland terecht kwam. Captain Seelaar gaf het goede voorbeeld met een fantastische vangbal op topscorer Stirling en 3 wickets. Nederland won met één run: Ierland kwam uit op 194/ 9. Timm van der Gugten werd man of the match voor zijn belangrijke 49 runs in de Nederlandse innings, en het wicket van Stirling.

Pieter Seelaar: "De wedstrijd was echt een spektakelstuk en een mooi affiche voor de cricketsport". Zeker nu het de eerste keer was dat cricket live via Ziggo-sport werd uitgezonden in Nederland met Nederlands commentaar.

Uitslag:

Nederland: 195 a.o. in 50 overs. Timm van der Gugten 49, Logan van Beek 29; Craig Young 3-34/10, Joshua Little 3-32/10.

Ierland: 194/9. Paul Stirling 69, Simi Singh 44; Pieter Seelaar 3-27/9

Stand:
https://www.icc-cricket.com/cricket-world-cup-super-league/standings

Resterend programma:

Vrijdag 4 juni, Nederland - Ierland, aanvang 10.30 uur (Kampong, Utrecht)
Maandag 7 juni, Nederlands - Ierland, aanvang 10.30 uur (Kampong, Utrecht)

ICC CWC Super League
Nederland plaatste zich in december 2017 voor deze internationale topcompetitie, waarin het uitkomt tegen de twaalf 'grote' cricketlanden. De start van deze CWC Super League werd door de coronapandemie een jaar uitgesteld. Alle andere landen hebben al enkele series achter de rug. Na deze opening tegen Ierland volgen in 2022 thuiswedstrijden tegen Engeland, Pakistan en de West-Indies. De ICC CWC Super League telt mee als kwalificatie voor het WK van 2023 in India.