VELSEN-ZUID -ADO Den Haag heeft in de jacht op promotie de volgende tegenvaller moeten incasseren. De club uit de Hofstad ging vrijdag verdiend onderuit tegen een beter Telstar en kwam voor de derde keer op rij niet tot een overwinning.


Net als afgleopne maandag tegen FC Dordrecht keek ADO ook in Velsen-Zuid binnen het kwartier tegen een achterstand aan. Danzell Gravenberch opende de score na een mooie aanval namens de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie. Dezelfde Gravenberch moest even later met een naar het zich laat aanzien zware blessure per brancard van het veld. Nadat Henk Veerman via de vingertoppen van keeper Ronald Koeman de lat hat geraakt bracht Jort van der Sande ADO op gelijke hoogte, maar daarna zakten de Hagenaren toch weer in elkaar.

Mees Kaandorp, de vervanger van Gravenberch, scoorde kort voor rust en Youssef El Kachati deed de bezoekers direct na de rust nog meer pijn en zorgden voor een comfortabele voorsprong van Telstar. Na de derde Telstar-treffer begon ADO beter te voetballen, maar dat bleek te laat, want het de sterk spelende ploeg van Ulrich landvreugd bleef overeind.

Door de nederlaag zakt ADO Den Haag naar de vierde plaats, en is inmiddels ook ingehaald door FC Groningen en is rechtstreekse positie verder uit zicht voor de ploeg van Darije Kalezic. Telstar dat nu elf punten pakte uit de laatste zes duels, klimt een plaatsje naar de achttiende plaats.