DEN HAAG - The Hague Royals zal ook de twee volgende seizoenen – in de nieuw gevormde BNXT League – gecoacht worden door Bert Samson (66). Vorig seizoen bleek Samson de juiste man op de juiste plaats te zijn om de startende Haagse profbasketbalorganisatie door een lastig eerste seizoen te loodsen.


Tijdens een extreem korte voorbereidingsperiode stond de ervaren coach voor de uitdagende taak om samen met Technisch Manager Frank Limburg en Team Manager Edgar da Costa een team neer te zetten dat kon wedijveren met de – gevestigde – basketbalelite. Na een onwennig begin werd in de tweede competitie helft duidelijk dat hij hierin geslaagd is.

Door zijn rustige manier van coachen en ruime tactische ervaring wist hij van een groep individuen die elkaar nauwelijks kenden een eenheid te smeden. Dat bleek in het tweede gedeelte van de competitie toen zij een lastig te nemen hindernis werden. Opvallend was vooral hoe hij regionale talenten met een uitgekiend wisselbeleid liet wennen aan het niveau van de DBL.

In een eerste reactie reageert Samson als volgt: “Ik ben blij dat ik kan verlengen bij The Hague Royals, en dat we eruit zijn. Het is tijd om door te bouwen! We maken mooie stappen op veel verschillende terreinen: accommodatie, spelersbeleid. Ik bouw graag verder op het fundament dat wij samen hebben gelegd, en dat ziet er voor komend seizoen goed uit. Hopelijk krijgen we de Sportcampus vol!”.

Ook het bestuur van de Royals is tevreden. Voorzitter Mart Waterval: “We zijn blij dat we een coach met de statuur en ervaring van Bert aan ons hebben kunnen binden. Bert bouwt doelbewust en stap voor stap aan verbetering. Dat is exact waar wij met de hele organisatie mee bezig moeten zijn: stap voor stap verbeteren. Als nieuwe club gaat dat niet direct goed, maar Rome is niet in één dag gebouwd. Bert begrijpt dat, en bouwt mee. Dat hij dat voor zeker nog eens twee seizoenen wil doen – daar zijn we blij mee en dat maakt ons trots!”