DEN HAAG - Vandaag is het tijd om je voor te stellen aan Jens te Velde: ook hij zal The Hague Royals komend jaar versterken. Jens is 23 jaar en studeert Geneeskunde aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Hij zal het team versterken op de positie van shooting guard met een lengte van 1.93 meter. Met zijn shooting skills op de driepuntslijn zal hij veel problemen opleveren voor defensies van de tegenstanders. Maar wees niet verrast als hij met zijn snelheid en beweeglijkheid ook dichtbij de basket punten scoort. Jens is de zoon van Okke te Velde (oud-international en technisch directeur van de Nederlandse Basketball Bond).

Jens speelde voorheen in de jeugdopleiding van de Harlemlakers (Amsterdam), waarbij hij onder meer twee seizoenen in de Dutch Talent League heeft gespeeld. In het seizoen 2016/2017 maakte hij vervolgens op 19-jarige leeftijd zijn debuut in de Promotiedivisie namens BC New Stars Nieuwegein. In de navolgende drie seizoenen speelde hij ook in de Promotiedivisie achtereenvolgens in 2017/2018 voor Utrecht Basketball, in 2018/2019 voor Racing Beverwijk en in 2019/2020 voor BS Leiden. Tijdens de tryouts heeft hij coach Samson ervan overtuigd dat hij klaar is voor een plekje in de selectie van het DBL-team.

Jens wil graag groeien en stap voor stap beter worden. Dat is precies de instelling, waardoor hij een zeer waardevolle toevoeging is aan het team. Let's go Royals! Jens ook aan het werk zien in de Dutch Basketball League? Koop dan nu je seizoenkaart voor 75 euro en mail ons op info@thehagueroyals.nl.