DEN HAAG - Hij was een van de smaakmakers in het eerste seizoen van The Hague Royals en dat blijft hij ook in de BNXT League: Casey Lopes heeft zijn contract met de nieuwe Haagse basketbaltrots een seizoen verlengd.


Volgens voorzitter Mart Waterval kan het akkoord niet op een beter moment komen: 'De seizoenskaart kan je tot half augustus met 25 procent early bird korting krijgen, en Casey is echt het type speler waar een stadion van in vervoering raakt.'

Lopes, afkomstig van St. Eustatius, kan straks met zijn flitsende passes een nieuw kanon in stelling brengen onder de basket: Marnexson Knepa is de eerste versterking van buitenaf voor de Royals. Hij speelde vorig seizoen bij Almere maar komt uit de buurt van de Sportcampus: de 25-jarige power forward woont in Zoetermeer.

Over Casey Lopes
In zijn eerste seizoen heeft de 1.90 lange point guard/ shooting guard van Eustatius al vele harten veroverd met zijn positieve wedstrijdinstelling en nooit aflatende inzet. Zeker nu de tribunes gaan volstromen zullen zijn spectaculaire individuele acties met veel applaus begroet worden. Zowel Casey als The Hague Royals zijn van mening dat hij nog lang niet aan het eind van zijn ontwikkeling is en rekenen op een vlammend tweede seizoen. Als bijna altijd startende guard gaat hij met zijn leiderschap ook in de BNXT League voorop in de strijd.

Over Marnexson Knepa
Met de 1.98m lange Power Forward Marnexson Knepa worden extra kracht en atletisch vermogen binnengehaald. De 25-jarige Zoetermeerder komt over van Almere Sailors en is zodoende geen onbekende voor de regelmatige volgers van The Royals. Knepa is een speler met internationale ervaring, hij speelde verscheidene seizoenen in Italië.