DEN HAAG - Zoals de meesten weten heeft de organisatie van The Hague Royals, de afgelopen maanden heel hard gewerkt om een Dutch Basketball League (DBL) licentie te verkrijgen. Vandaag heeft The Hague Royals het grote genoegen om aan te kondigen dat zij geslaagd zijn in hun missie en een voorlopige licentie toegekend hebben gekregen. Dat betekent dat The Hague Royals zal deelnemen aan de DBL dit seizoen!

Allereerst willen zij hun partners bedanken om dit mede mogelijk te maken. Het laatste jaar hebben ze een snelle groei van hun businessclub gezien, en die heeft nu al meer dan 30 leden. Deze groep zal voor altijd de groep "founding partners" vormen die The Hague Royals mogelijk hebben gemaakt. 'Veel dank daarvoor, en wij hopen nu samen te kunnen gaan bouwen aan en met de basketbalgemeenschap van Den Haag', aldus de Haagse club.

De Dutch Basketball League laat bij monde van voorzitter Ramses Braakman weten blij te zijn met de toetreding van The Hague Royals én met mede-toetreder Almere Sailors. 'Het wordt een boeiende competitie, en het is ook een mogelijkheid voor Nederlands talent om in de eredivisie te spelen. The Hague Royals en Almere Sailors hebben mooie budgetten en spelen in prachtige hallen. We moeten ons wel realiseren dat voor de drie toetredende clubs (inclusief Basketball Community Gelderland) alles nieuw is. Aan de andere kant staan alle clubs voor dezelfde uitdaging ten aanzien van corona.'

Wat er nu volgt, gebeurt in verschillende stappen. Men gaat spelers aantrekken en zullen een oefenprogramma samenstellen in voorbereiding op het eerste seizoen. Het team zal een uitgebreide trainingsperiode en enkele oefenwedstrijden afwerken. Houd er rekening mee dat de zitplaatsen in het stadion vanwege de Covid-19-maatregelen beperkt zijn. Daarom wordt u aangeraden, om uw tickets te pre-orderen tijdens de voorverkoop.