KERKRADE - In de top van de Keuken Kampioen Divisie hebben de nummers twee en drie, Roda JC en ADO Den Haag, elkaar niets toeggegeven. In een enerverend duel in Kerkrade eindigde het in 2-2.

Het waren niet alleen de nummers twee en drie in de reguliere competitie, maar ook de nummers twee en vier in de derde periode. Het werd een heerlijke topper, waar Walid Ould-Chikh na een half uur een strafschop uit stand binnenschoot en de score opende. De tweede goal van Roda JC was zo mogelijk nog mooier, toen Enrique Peña Zauner met de binnenkant van de voet heerlijk de kruising vond.

Beide doelpunten werden echter bijna net zo fraai gepareerd door Henk Veerman, die met zijn twee goals op gelijke hoogte is gekomen met KKD-topscorer Martijn Kaars van Helmond Sport. De Volendammer spits schoot uit zowel de linker- en rechterhoek tweemaal knap de gelijkmaker op het bord.

Roda JC had in de slotfase de betere kansen op de winnende goal, toch zal ADO Den Haag het meest balen dat er niet meer gescoord werd, ondanks dat Dhoraso Klas rood kreeg in blessuretijd. De Limburgers blijven namelijk tweede in de reguliere competitie en ADO Den Haag kan de derde periode definitief vergeten.