DEN HAAG - Met nog drie wedstrijden te gaan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen lijken FC Twente en PSV de grootste kanshebbers op de titel. De Eindhovenaren wisten op bezoek bij ADO Den Haag met 0-2 te zegevieren door twee treffers van topscorer Joëlle Smits.


PSV behoudt daarmee één punt achterstand op FC Twente dat vanmiddag met 1-2 te sterk was voor Ajax. Bij de ploeg van Rick de Rooij was er weer eens een glansrol voor de komend seizoen naar VFL Wolfsburg vertrekkende Joëlle Smits die in het Cars Jeans Stadion beide goals voor har rekening nam en daarmee inmiddels op achttien treffer staat.

Met name haar eerste doelpunt was er weer één om in te lijsten. Nadat Sari van Veenendaal in de openingsfase Liz Rijsbergen namens de thuisploeg van het scoren afhoudt weet de spits een hoge voorzet van Esmee Brugts op waarde te schatten en verwoestend uit te halen: 0-1. Dit blijkt tevens de ruststand al komt Gwyneth Hendriks nog dichtbij de gelijkmaker met een schot voorlangs.

Na de rust komt PSV een aantal malen gevaarlijk door, maar keepster Lorsheyd hoeft nooit echt in te grijpen. Net op het moment dat ADO Den Haag aandringt voor een slotoffensief slaat Smits opnieuw toe. Op randje buitenspel verschalkt zij Lorsheyd en bepaalt de eindstand op 0-2.