DEN HAAG -Een matig spelend ADO Den Haag heeft zondagmiddag geen vuist kunnen maken tegen Vitesse. De Arnhemmers, die de gehele tweede helft met tien man speelden na een rode kaart voor Oussama Tannane boekten een eenvoudige 0-2 zege in de hofstad.

Van meet af aan was Vitesse de betere ploeg en het was aan de Haagse keeper Luuk Koopmans te danken dat de thuisploeg in het eerste half uur nog op de been bleef onder meer door een poging van Sondre Trondstad te pareren. Bij een uitval werd ADO een keer gevaarlijk maar Amar Catic miste de goede kans. Vlak daarna kwam Vitesse op voorsprong. Koopmans wist wederom goed te redden op een schot van Lois Openda, maar had geen verweer op de rebound van Armando Broja. De 0-1 bleek tevens de ruststand al moest Vitesse na de rust wel met tien man verder na een oliedomme actie van Tannane die door bleef mekkeren toen hij geen overtreding mee kreeg en scheidsrechter Martens was dit zo zat dat hij in kort tijdsbestek twee keer geel toonde.

Met een man meer bleek ADO Den Haag ook na de rust in staat om Vitesse pijn te doen. En dat lukte al helemaal niet meer toen Broja twintig minuten voor tijd zijn tweede van de middag maakte waarbij hem door de Haagse defensie geen strobreed in de weg werd gelegd: 0-2.