RIJSWIJK - Tijdelijk uitgeweken naar Rijswijk hebben de vrouwen van ADO Den Haag nauwelijks problemen gekend met hekkensluiter Excelsior. Een bliksemstart van de ploeg van trainer Sjaak Polak leidde uiteindelijk naar een 4-2 overwinning.

In de openingsfase was met name Liz Rijsbergen weer ongrijpbaar op het Sportpark Prinses Irene. Na een overtreding op de aanvalster bracht Kayra nelemans de bal in en kopte Jolina Amani in de zevende minuut raak. Twee minuten later was het opnieuw raak voor Amani ditmaal uit een voorzet van Rijsbergen. Nog voor het half uur om was kopte Pleun Raaijmakers, uit een corner van Nelemans ook nog eens de 3-0 tegen de touwen.

Een korte periode na rust bracht de spanning even terug. Terwijl Amber Verspaget namens de thuisploeg de lat raakte sloegen de Rotterdammers tweemaal toe via Fréderique Nieuwland en Sabrine Ellouzi. Vijf minuten later was de marge echter alweer twee en bekroonde Rijsbergen haar goede wedstrijd met de 4-2. Dat er in het open duel daarna geen doelpunten meer vielen was eigenlijk een klein wonder.