ALKMAAR - Voetballend was het verschil tussen VV Alkmaar en ADO Den Haag niet groot afgelopen vrijdagavond, maar de gasten toonden zich op een koud sportpark aan de Robonsbosweg een stuk slagvaardiger: 0-3.

Bij de eerste de beste kans voor de ploeg van trainer Sjaak Polak was het al raak. Na acht minuten had keepster Puck Louwes geen verweer op de harde kopbal van Lobke Loonen. Dezelfde Loonen wist nog binnen het half uur haar tweede van de avond te scoren, ditmaal vanaf de strafschopstip. VV Alkmaar moest kort hierna verder zonder trainer Mark de Vries die na een woordenwisseling met scheidsrechter Van der Velden de rode kaart kreeg getoond. VV Alkmaar kreeg hierna wel kansen via Veerle van der Most die eerst keepster Lorsheyd zag redden en vervolgens naast kopte. Aan de andere kant bracht de lat redding voor een nog grotere achterstand.

Na de rust schakelde VV Alkmaar om naar een aanvallender systeem en zorgde met name invalster Floor Spaan voor het nodige gevaar. Een andere ivalster Elanur Polat, stuitte na een knappe actie op Lorsheyd. Tien minuten voor tijd toonden de gasten nog maar hun effectiviteit en gooiden het duel in het slot via de uitgebroken Jaimy Ravensbergen.

VV Alkmaar - ADO Den Haag 0-3 (0-2)

10. Loonen 0-1
30. Loonen (pen.) 0-2
80. Ravensbergen 0-3