DEN HAAG - In de Eredivisie vrouwen heeft ADO Den Haag vrijdagavond met 1-0 weten te winnen van Ajax. Drie minuten voor tijd wist Chasity Grant voor de enige en winnende goal te zorgen.

Onder de stromende regen in het Cars Jeans Stadion hadden beide ploegen moeite om kansen te creëren. Een kopbal van Eshly Bakker van Ajax was de grootste mogelijkheid, maar miste precisie. Ook na de rust kwam keepster Barbara Lorsheyd nauwelijks in de problemen tegen Ajax en hoewel de thuisploeg aanvallend ook niet veel liet zien sloeg men in de slotfase toe. Na een corner gaf Chasity Grant het laatste tikje en dit bleek voor de groen-gelen voldoende voor de overwinning.

Door dit resultaat heeft Ajax nu een achterstand van drie punten op koploper PSV. ADO Den Haag staat derde met twee punten minder.