ALKMAAR - In de Eredivisie vrouwen heeft VV Alkmaar in de uiterste slotfase een punt overgehouden aan het thuisduel tegen ADO Den Haag. Liefst acht minuten in blessuretijd kwam de ploeg van coach Corina Dekker alsnog op 1-1.

Onder druilerige omstandigheden met veel regen en wind was er van goed voetbal nauwelijks sprake. Kort voor rust moest keeper Aukje van Seijst ingrijpen toen Grant op haar af kwam en kon dit alleen met een overtreding. Van Seijst revancheerde zich door de strafschop van Shanique Dessing te keren, maar zag even later dat Maartje Looijen alsnog de score opende voor ADO Den Haag waardoor men met 0-1 ging rusten.

In de tweede helft kreeg VV Alkmaar wel voldoende mogelijkheden, maar stond het vizier niet op scherp. De hoop leek te vervliegen toen vlak voor tijd Chantal Schouwstra rood zag en Niekie Pellens geblesseerd uitviel terwijl er al drie keer was gewisseld. Met negen tegen elf kreeg de thuisploeg ver in blessuretijd nog een corner te nemen waarbij ook Van Seijst mee naar voren ging en zag hoe Chanté Dompig de bal toch nog in het doel wist te krijgen.

VV Alkmaar - ADO Den Haag 1-1 (0-1)
40. Looijen 0-1
90+8. Dompig 1-1