HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft ZVV Den Haag vrijdagavond verloren van Reiger Boys/Woest. De ploeg van coach Rene Havermans ging met 4-2 onderuit.

In een moeizame eerste helft was het vooral veel aftasten tussen de jonge talentvolle ploeg uit Heerhugowaard en de ervaren formatie uit Den Haag. Toch kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong na een mooie aanval waarbij Lisa Luiken in stelling werd gebracht door aanvoerster Sanne Brand: 1-0.

Na de pauze was Reiger Boys beduidend sterker met een glansrol voor talent Floor Spaan die haar tegenstandsters meerdere malen passeerde alsof ze er niet stonden. Na balverlies van Den Haag profiteerde zij door keepster Dionne Vasmeer te omspelen en de score te verdubbelen. Nauwelijks een minuut later werd ontving Brand de bal van Chantal Hendriksen en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Via Stephanie Valk deden de gasten nog iets terug, maar een tweede assist van Hendriksen zorgde ervoor dat Laïs Bos kon scoren alvorens de eindstand op 4-2 werd bepaald door Romy Scherpenzeel.

Reiger Boys/Woest - ZVV Den Haag 4-2 (1-0)
10. Lisa Luiken 1-0
32. Floor Spaan 2-0
33. Sanne Brand 3-0
34. Stephanie Valk 3-1
37. Laïs Boes 4-1
40. Romy Scherpenzeel 4-2

Foto's: DP Sportfotografie