DEN HAAG - Op 16 juni om 15:00 vindt in de Waalse Kerk een concert plaats van het Delphine Trio in samenwerking met British Music Festival Holland.

Het programma van het concert omvat drie Britse werken voor klarinettrio van zeer uiteenlopende aard: romantische, impressionistische muziek van John Ireland, de wereldpremière van een evocatief trio van de gevierde componist-violist Simon Rowland Jones, en het diep spirituele "Fantasy on an American Hymn Tune" van Kenneth Leighton, waarin verschillende hedendaagse stijlen zijn verwerkt, waaronder jazz. Dit laatste staat op het debuutalbum "Adrift" van het Trio, dat eerder dit jaar verscheen bij het label TRPTK.

Delphine Trio


Het Delphine Trio brengt drie gepassioneerde jonge musici van over de hele wereld samen: De Australische klarinettiste Magdalenna Krstevska, de Nederlandse celliste Jobine Siekman en de uit Zuid-Afrika afkomstige pianist Roelof Temmingh. Het Delphine Trio werd in 2020 opgericht aan het Royal College of Music in Londen en laat een combinatie horen van individueel instrumentaal talent, intelligent en nieuwsgierig musiceren en een passie voor divers repertoire.

Hun debuut CD ‘Adrift’ kreeg al vele lovende recensies, waar deze quote van Adrian Quanjer een resultaat van is: “….it carries you away into lament and turmoil, as the liner notes aptly indicate. The listener is rewarded at the end with the music drifting into heaven. Exceptionally well playing by all three.”

British Music Festival Holland


Artistiek leider Harry Broom, afkomstig uit Engeland, werd zich pas echt bewust van zijn bewondering voor Britse muziek toen hij in het buitenland ging wonen. Met deze inspiratie kwam hij op het idee om iets te organiseren dat Britse muziek in de schijnwerpers zou zetten, en zo werd in 2022 het British Music Festival Holland geboren. Het idee van het festival is om Britse klassieke muziek in zijn geheel te vieren, onbekende werken te belichten en informatie en context te geven bij de muziek. Met deze combinatie hoopt het festival verhelderend, informatief en gedenkwaardig te zijn voor een breed publiek.


Waalse Kerk: Noordeinde 25, 2514 GB Den Haag
Aanvang: 15:00
Tickets: €12,50 online/ €15 aan de deur
Met korting (studenten/kinderen/ooievaarspas): €7,50 online/ €10 aan de deur
https://www.tickettailor.com/events/bmfh/1191598