DEN HAAG - Op donderdag 21 december om 20.15 uur speelt Pianoduo Scholtes en Janssens het populaire Canto Ostinato van Simeon ten Holt in de Lutherse Kerk in Den Haag, ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van de Bergense componist.


Het zeer gewaardeerde werk staat bekend om zijn spannende en meeslepende uitvoeringen, die nooit hetzelfde zijn. Het stuk past dan ook uitstekend bij de intieme sfeer en uitstekende akoestiek van de kerkzaal. Het concert maakt deel uit van een speciale najaarstournee langs verschillende kerken in Nederland. Den Haag beleeft het sfeervolle slot van de tour, zo vlak voor kerst.

Elke uitvoering van Canto Ostinato is anders; de musici - op 2 vleugels - kunnen de meer dan 200 verschillende secties en variaties naar willekeur spelen en herhalen. 'We laten ons inspireren door het moment, de sfeer en het publiek', aldus Lestari Scholtes. Het concert duurt circa 75 minuten en na afloop is er gelegenheid voor koffie, thee of een glaasje glühwein. Het is mogelijk om actief te luisteren, of juist om weg te dromen, samen of alleen.

Bekijk voor een compleet overzicht en kaartverkoop: www.100jaartenholt.nl