DEN HAAG - Op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 september presenteert Festival Classique in Fokker Terminal Den Haag Sound Bites, een veelzijdig programma van hoge kwaliteit. Net zoals het avontuurlijke Festival Classique zoekt Sound Bites de grenzen op van klassieke muziek en gaat soms nét nog wat verder. Met verrassende combinaties van gevestigde namen en aanstormend toptalent, nieuwe interpretaties van bekende werken en bijzondere koppelingen met kunstvormen als dans en film.


Festival Classique|Sound Bites laat klassieke muziek in al haar facetten schitteren. Een mix van opera en symfonisch repertoire, klassieke werken en hedendaagse composities. Het programma maakt geen keuze voor een specifiek genre, maar laat bezoekers de volle breedte klassieke muziek ervaren en nieuwe stijlen ontdekken. Zo gaat een zevenkoppig ensemble van het Residentie Orkest een dialoog aan met de elektronische musici Poulson Sq. en Kypski, waarbij klank en ruimte samensmelten. Celliste Maya Fridman verzorgt samen met een vuurdanseres een zinderend optreden waarin de grenzen tussen muziek en dans vervagen. Operaster Jessey-Joy Spronk zingt een aria uit Verdi’s La Traviata. Slagwerk Den Haag speelt bij filmbeelden een nieuwe compositie van Aart Strootman, geïnspireerd op de acties van de Plastic Soup Surfer voor meer bewustwording van zwerfplastic in zeeën en oceanen.

Compleet avondje uit
De uitbundige mix van stijlen en genres is niet het enige wat Festival Classique|Sound Bites bijzonder maakt. Geen concert in een traditionele concertzaal, maar in een hangar en met de ongedwongen sfeer van een nazomeravond op het strand. Bij binnenkomst ontvangen bezoekers een drankje. En ook na afloop van het twee uur durende programma is de bar open terwijl je kunt dansen bij de ‘Sunset Night Jam-sessie’ met onder anderen David Kweksilber en Aart Strootman.

Kaarten en informatie
Festival Classique|Sound Bites vindt plaats op 9, 10 en 11 september in de Fokker Terminal Den Haag. Een toegangskaart inclusief twee drankjes kost € 32,50. Voor meer info en tickets: www.festivalclassique.nl.