DEN HAAG - Haags duurzaamheidsfestival gaat voor groots genieten bij Haagse toprestaurants, op stadssafari en in de natuur - zonder mensenmassa’s

Donderdag 31 september 2020, Den Haag

Met samengeknepen billen volgde de organisatie van het Make a Change festival de persconferentie op maandag de 28ste. Maar ook met de maatregelen die er nu zijn kan het festival doorgaan, in de week van de herfstvakantie. De truc: geen centrale locatie, maar alle actie vindt plaats in restaurants, winkels, (moes)tuinen en op strand, duin of bos. Het aantal deelnemers per onderdeel is beperkt en overal wordt gezorgd voor voldoende afstand – dat maakt het festival coronaproof, ook volgens de zojuist aangekondigde maatregelen. Doel van het festival is ervaren dat duurzaam leven geen opoffering is, maar je eerder intenser laat genieten van nieuwe duurzame pleziertjes. En daar blijken er veel van te zijn, in Den Haag. De ticketverkoop is direct na de persconferentie gestart.

3 toprestaurants op 1 avond met Tour de Fork

Het festival is leuk voor zowel volwassenen als kinderen, en workshops worden meestal zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven. Op het programma staat onder meer de Tour de Fork: met een gids mee langs 3 duurzame toprestaurants in Den Haag, waar steeds één gang geserveerd wordt. Terwijl je geniet van een bijzonder gerecht hoor je het verhaal van de zaak en het voedsel, met als afsluiter een intiem live optreden. Elke tour heeft zijn eigen thema: zo eet je bij de Kop tot Staart route gastronomische hoogstandjes die met overschotten worden bereid. Zo kan er zomaar een paté van een ‘overtollig’ dier als de Schipholgans op je bord belanden, of een siroop bereid uit bijproduct van een Haagse bierbrouwer.

Wormenhotel, wildpluk en meer

Andere activiteiten zijn je eigen wormenhotel bouwen, een designriem maken van een onverwacht restproduct, en een wildplukwandeling waarna je nooit meer hetzelfde kijkt naar al het groen om je heen. Aangekondigd worden nog kijkjes achter de schermen bij bijzondere plekken in de stad, filmvertoningen, winkeltours, kookworkshops, watersport en andere buitenactiviteiten. Tot aan de herfstvakantie volgen wekelijks nieuwe aanvullingen op het programma.

19 – 25 oktober in heel Den Haag

Make a Change festival vindt maandag 19 tot en met zondag 25 oktober (de week van de herfstvakantie) plaats door heel Den Haag. De ticketverkoop is gestart op makeachangefestival.nl
Instagram @macfestival2020 instagram.com/macfestival2020
Facebook facebook.com/makeachangefestivalDH
Website www.makeachangefestival.nl