DEN HAAG - Hun liedjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons muzikaal geheugen. Kinderen genieten er met volle teugen van maar dat geldt ook voor de ouders en grootouders die meekomen. Een concert van K3 is een feestje. Terwijl de dames nu nog door België toeren komt het moment naderbij dat K3 ook in Nederland weer te zien is. In september komt K 3 met de show ‘Kom erbij’ naar de Nederlandse theaters.

Voor Julia die begin dit jaar via een televisiewedstrijd aan K3 is toegevoegd, was het even wennen. “Voor mij was het veel studeren om alle nummers te kennen maar ook alle choreografieën”, vertelt Julia. Maar inmiddels zit het er ook bij Julia er goed in en doet ze niet voor Marthe en Hanne onder. “De show staat een beetje in het teken van de komst van Julia”, vertelt Hanne. “We spelen een scène dat we iets moeten regelen en vragen ons de hele tijd af waar Julia is. Als ze dan ‘eindelijk’ verschijnt, barst het feest los.”

Voor de nieuwe show moesten ze een selectie maken uit honderden K3 nummers. “Je gaat dan bijvoorbeeld kijken wat goed in een medley past. Uiteindelijk brengen we in totaal 17 nummers. Hart verloren en Frans liedje zitten er in ieder geval in”, verklapt Marthe.

Voor de dames van K3 is het op en top genieten maar ook heel hard werken. “De show doen we natuurlijk niet alleen, maar met een heel groot team en een danscrew. Er wordt heel hard aan gewerkt om alles soepel te laten verlopen”, zegt Marthe. “De samenstelling van K3 is door de jaren heen misschien wel veranderd maar dat geldt niet voor de liedjesschrijvers. Die zorgen al jaren voor het K3 geluid.”

Behalve hard werken in de voorbereiding moeten de dames op het toneel ook regelmatig een stapje extra zetten. “Het gebeurt vooral met de ochtendshows wel dat de zaal nog op gang moet komen. Dan moet je net iets harder je best doen. Ook zien we dat de kinderen in Vlaanderen wat meer verlegen zijn dan de Nederlandse kinderen. Maar kinderen zijn een enorm dankbaar publiek en het is geweldig als iedereen lekker meedanst. Het is ook echt een familiegebeuren want ook de ouders genieten enorm”, zegt Hanne.

Julia kijkt enorm uit naar de tournee. “Het was best wel spannend want je komt toch in een groep met twee dames die elkaar al door en door kennen. Inmiddels voel ik me enorm thuis. Ik hoefde ook niet lang na te denken om aan de wedstrijd voor de nieuwe K3 mee te doen. Het is echt wat voor mij en dat zeiden mijn vrienden en familie ook.”

Op tournee gaan vinden de drie dames eensgezind het leukste wat er is. “Je krijgt er zoveel energie van. We zijn nu in Vlaanderen aan het toeren maar het is heerlijk om in het najaar ook naar onze Nederlandse fans te gaan”, zegt Marthe. De fans kunnen oude vertrouwde K3 song verwachten maar ook de spiksplinternieuwe zomerclip Mango Mango gaan de dames uiteraard zingen. “Onze videoclip is 20 mei uitgebracht en het is zo’n lekker zomers nummer”, zegt Julia.

De K3 show Kom erbij is van 24 september tot en met 27 december te zien in de grote Nederlandse theaters. Kijk voor meer info en kaarten op k3concert.nl.