SCHEVENINGEN - DI-RECT en Residentie Orkest Den Haag geven zaterdag 1 mei a.s. een gezamenlijk livestream concert vanuit het AFAS Circustheater in Scheveningen. De band en het orkest spelen behalve nummers van het nieuwe DI-RECT album Wild Hearts stukken uit het DI-RECT repertoire van de afgelopen tien jaar. De livestream is te bekijken via www.di-rect.com. Kaarten zijn op de site te koop met het pay what you like-principe.

DI-RECT: “Spelen met een groot orkest is een droom die uitkomt. Dit stond al lange tijd op onze bucketlist en in het Residentie Orkest hebben we een partij gevonden met wie we deze droom kunnen verwezenlijken. Voor de arrangementen slaan we opnieuw de handen ineen met arrangeur Tom Trapp, met wie we in het verleden al eerder toffe dingen hebben gemaakt. Dit gaat heel spectaculair worden.”

Sven Arne Tepl, directeur van het Residentie Orkest: “Al lang leefde van beide kanten de grote wens om als Haagse iconen samen muziek te maken. Dat dit juist in een zo uitdagend jaar gaat gebeuren is echt gaaf. Ik vind de integriteit en authenticiteit waarmee DI-RECT muziek maakt indrukwekkend!”

Arrangeur Tom Trapp: “Eerder heb ik met DI-RECT gewerkt voor De Duif Sessies. Dat was muziek voor kwartet en blazerssectie, deze keer is het werk voor een heel orkest. De muziek van de band is heel dynamisch en gelaagd en leent zich daardoor heel goed voor orkestrale arrangementen. Dit gaat een muzikaal spektakel worden. Bij de eerste repetities zag ik alleen maar lachende gezichten in het orkest, dat is een goed teken. Iedereen heeft hier zin in.”

Het concert in het AFAS Circustheater is het zevende in de reeks livestreamconcerten die de band organiseert. Tot nu toe kochten al meer dan vijftigduizend mensen een kaartje voor de livestreamconcerten van DI-RECT in Den Haag.

DI-RECT (website) scoorde afgelopen jaar hun grootste hit ooit met Soldier On. Op dit moment is de nieuwe single Wild Hearts van het gelijknamige album veelvuldig op de radio te horen. Op 22 en 23 oktober staat de Haagse band in Rotterdam Ahoy.

Residentie Orkest Den Haag bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag maar is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.