DEN HAAG - Vrijdag opende Loetje een tweede vestiging in Den Haag, in de creatieve stadswijk Binckhorst. Vanaf nu kunnen Haagse Loetje fans ook terecht in het oude ketelhuis van de voormalige Caballero fabriek voor de lekkerste ossenhaasbiefstuk in jus en andere smakelijke Loetje gerechten.


Het monumentale pand, dat sinds 2015 een horecalocatie is, onderging de afgelopen maanden een flinke metamorfose. Zo werden onder andere de keuken en de bar verplaatst en is de gezellige Loetje sfeer toegevoegd aan de indrukwekkende industriële architectuur.

Loetje gezelligheid VS industriële architectuur

Als tegenhanger van het rauwe beton en staal, zijn zachte stofferingen, houten afwerking en warme kleuraccenten aangebracht. Spannende contrasten die het gezellige Loetje gevoel benadrukken. Tijdens het genieten van de Loetje gerechten, valt er veel te bekijken. Naast het hoge plafond en de mooie originele ketels zijn er ook nieuwe eyecatchers aangebracht zoals een rijke art illustratie op de wand.

Borrel, diner, zakenlunch

Sandra van Halderen ‘Het was een grote beslissing om Loetje naar deze unieke locatie te halen, maar we zijn ontzettend blij met het eindresultaat. We hebben een fijne plek gecreëerd waar iedereen makkelijk binnenloopt en zich welkom voelt. Of je nu met je hele familie komt dineren of langskomt voor een stijlvolle zakenlunch.’

Loetje Den Haag Binckhorst is dagelijks geopend voor lunch, borrel en diner. Voor een tafel in het restaurant kan een reservering worden gemaakt op loetje.nl, maar ook zonder reservering kun je bij Loetje binnenlopen en aanschuiven.

Het team staat in de startblokken en kan niet wachten om de eerste gasten te gaan ontvangen. Er wordt nog gezocht naar medewerkers voor in dit topteam, de openstaande vacatures zijn te vinden op loetje.nl.

Over Loetje

Zeg je Loetje, dat zeg je de lekkerste biefstuk. Geserveerd in échte Loetje jus, met frites en wit brood, op een no-nonsense wijze. Maar ook een smakelijke (vega) burger of pokébowl is Loetje niet vreemd. Wat in 1977 begon als een gezellig buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid is nu uitgegroeid tot een reeks succesvolle restaurants verspreid over heel Nederland, met stuk voor stuk nog steeds datzelfde warme Loetje DNA.

Over de Caballero fabriek

De in 1653 gebouwde Caballero- sigarettenfabriek met losstaand ketelhuis is inmiddels in gebruik als verzamelgebouw voor diverse creatieve en innovatieve bedrijven. Als een van de grootste industriële complexen uit de wederopbouwperiode van Den Haag is het van monumentale waarde. Loetje is deels gevestigd in het voormalig ketelhuis, de ‘machinekamer’ van het Nederlandse sigarettenmerk. Een unieke plek en een inspirerende omgeving voor Loetje om gasten te mogen ontvangen.