DEN HAAG - Het populaire culturele festival wordt jaarlijks georganiseerd door de Cultuuranker- bibliotheken Loosduinen en Nieuw Waldeck. Stadsdeelbewoners, artiesten en lokale organisaties ontmoeten elkaar tijdens deze vijf feestelijke dagen.

Bewoners kunnen ook dit jaar een gevarieerd programma met muziek, theater, tentoonstellingen, workshops en kinderactiviteiten verwachten. Er doen tien verschillende locaties mee verspreid over het stadsdeel.

“Elk jaar vragen we aan lokale culturele organisaties of ze een bijdrage willen leveren aan het festival. We zijn blij dat we dit jaar weer zo veel aanmeldingen hebben,” aldus programmaleider Agnes Schüller. “Tijdens de opening, waar wethouder Hilbert Bredemeijer het officiële startschot zal geven, zijn er optredens van lokale talenten. En we hebben, op verzoek van velen, Haagse zanger John Medley gevraagd om te zingen op de markt op het Loosduinse Hoofplein. Dat wordt vast een feest!”

Loosduinen Gaat Los laat niet alleen lokaal talent zien. Ook bekende artiesten, zoals goochelaar Steven Kazàn, geven een optreden in het Hofstad Lyceum. Popkoor Prestige Pro staat geboekt voor een spetterend optreden in de Abdijkerk. Stadsdeeldirecteur Corinne den Heijer zal daar een gedichtenbundel van de Loosduinse Stadsdeeldichters in ontvangst nemen.

Fantastisch dat acteur Bas Muijs weer meewerkt aan Loosduinen Gaat Los. Ditmaal staat hij samen met Sabine Beens en Arijan van Bavel twee keer in het Hofstad Lyceum met Oh Oh Den Haag! Kom naar de matinee of ga ’s avonds naar deze doldwaze klucht vol met Haagse intriges, draaikonterij en achterkamertjespolitiek!

Nieuw dit jaar is de nieuwe locatie van kunstenaarscollectief Varia Art & Expo in het voormalige Offerspand aan de Loosduinse Hoofdstraat 315. Varia Art is een tijdelijke samenwerking tussen De Kunstkamer Loosduinen, Siena en End of Dull Art. Op verschillende dagen vinden hier exposities, workshops en een lezing plaats. Op zaterdag is er zelfs een kunstmarkt.

In het hele stadsdeel staat livemuziek geprogrammeerd: The Weepers met "Haagse Elvis" Lesley van Ruitenbeek, Le Chant des Dunes, Alexander Chater en Salesmen. Natuurlijk mag muziek bij de molen niet missen: dit jaar met het Miguel Sucasas Jazztrio. Er is een orgelconcert bij kaarslicht in de Abdijkerk, deze keer met gerenommeerde organist Eric Lebrun uit Parijs. Wijkcentrum De Geest host een Open Podium op zaterdag 4 november. En wat zou een goed festival zijn zonder de inbreng van Popradar met een spetterend optreden in het Radarcafé?

Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen. Eén van de hoogtepunten is de familievoorstelling Repelsteeltje van Het Kleine Theater op zondagochtend 5 november om 11:00 uur.

Kortom: kom en beleef en maak het mee!

De meeste voorstellingen en activiteiten van Loosduinen Gaat Los 2023 zijn gratis. Reserveren wordt aangeraden om teleurstelling te voorkomen en kan via de website: www.loosduinengaatlos.nl.