DEN HAAG - Met Stadsessies gaat het Residentie Orkest de Haagse wijken in en brengt het muziek dichtbij. Buurthuizen, wijktheaters, parken en tuinen worden gevuld met de mooiste muziek. Ontmoet tijdens deze korte concerten medebewoners uit de buurt en musici van het Residentie Orkest. Samen gaan we voor een mooier Den Haag.

wo 15 juni, 14.00-15.00 uur: Stadsdeelkantoor Laak

Het koperkwintet van het Residentie Orkest speelt onder meer de Ouverture Wilhelm Tell, Can you feel the love tonight? en het thema uit de film The Pink Panther. Bovendien is er een gezamenlijk optreden van de blazers met breakdancers van H3C en een gratis breakdanceworkshop voor kinderen en jongeren.

wo 22 juni, 14.00-15.00 uur: Museum Beelden aan Zee

Het koperkwintet speelt een verrassend en afwisselend programma van zo’n drie kwartier en er is een optreden van Xem Vermeij en Gudrun Blok. Deze deelnemers aan Stage Your Voice dragen onder meer Beklommen beton voor, een spoken word over kansenongelijkheid.

za 25 juni, 10.30-11.30 uur: Zuiderparktheater

Het koperkwintet speelt de sonate uit Die Bänkelsängerlieder, de Ouverture Wilhelm Tell, Habanera, Can you feel the love tonight?, het thema uit de film The Pink Panther en de Soft Shoe Shuffle. Daarnaast is er een gezamenlijk optreden van de blazers met de rappers Arjan en Glodi van H3C.

Het koperkwintet van het Residentie Orkest bestaat uit Robert-Jan Hoffman (trompet), Marc Busscher (trompet), Hugo Freitas (hoorn), Anton van Houten (trombone) en Arne Visser (tuba).

De Stadsessies zijn onderdeel van Symphony 2030 , de maatschappelijke programmering van Residentie Orkest Den Haag.