DEN HAAG - Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september staat Den Haag in het teken van mode tijdens het eerste The Hague Fashion Weekend. Tijdens The Hague Fashion Weekend is er niet alleen ruimte om mode te bekijken tijdens modeshows, livestreams en exposities, bezoekers kunnen ook zelf creatief aan de slag. Op zondag 27 september kun je tijdens een modeworkshop in Madurodam een persoonlijk mondkapje of tasje maken van rest- en herbruikbaar materiaal onder begeleiding van de dames van De Naaierij. Sustainable fashion oftewel duurzame mode is helemaal van nu. Dus werken ze bij De Naaierij voornamelijk met overgebleven stoffen en restmateriaal.


De workshops vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur in Madurodam waar -op afstand- veilig gewerkt kan worden. De kosten voor de workshops van 45 minuten zijn €7,50 en starten elk heel uur. De kaarten voor de workshop zijn hier verkrijgbaar. Na afloop van de workshop kun je Madurodam bezoeken tegen het gereduceerde tarief van €13,75. Kaartverkoop direct aan de kassa.

The Hague Fashion Weekend

Van 25 tot en met 27 september vindt The Hague Fashion Weekend plaats. Met catwalkshows, tentoonstellingen, film en workshops. Tijdens modeshows in The Student Hotel (op zaterdag 26 september) laat Haags modetalent zien wat ze in huis hebben: van couture tot streetwear komt voorbij. Deze shows zijn toegankelijk voor een klein publiek. Verder zijn de shows ook te volgen op de LED trap van Spuimarkt aan de Grote Marktstraat en in de hoeketalage van de bibliotheek aan het Spui.

Op de mode-expositie die het hele weekend (op veilige afstand van elkaar) te bezoeken is in het Venduehuis kom je ontwerpen tegen van diverse bekende en minder bekende modeontwerpers zoals Peter George d'Angelino Tap, Michelangelo Winklaar, Frank Govers en Yamuna Forzani. De kleding is deels afkomstig van het Kunstmuseum. Op zondag zijn er creatieve mode-workshops in Madurodam en bij het Filmhuis kun je terecht voor een modedocumentaire. Voor meer informatie ga je naar www.thehaguefashionweek.nl.