DEN HAAG – Theatergroep SPOT uit regio Haaglanden speelde gisteren, vrijdag 12 mei 2023, een zeer succesvolle première van de zinderende musical Jekyll & Hyde. Het stuk wordt opgevoerd in het bijzondere Openluchttheater Zuiderpark in Den Haag wat een hele eigen en mooie sfeer tijdens de show met zich meebrengt.

Bij aanvang van de show treedt de schemering al in, en dit is slechts een voorbode van wat er nog komen gaat in dit stuk. We volgen dr. Henry Jekyll (Dennis Besselink),

een revolutionaire dokter die op het punt staat te trouwen met de vooraanstaande Emma Carew (Madeleine Braakman).

Jekyll is ervan overtuigd dat de ziekte van zijn vader veroorzaakt werd door het kwaad dat alleen kan genezen door het kwaad te scheiden van het goede in de mens. Hij denkt de oplossing gevonden te hebben en begint te experimenteren, met desastreuze gevolgen voor de Londense elite en uiteindelijk ook zichzelf.

IJzerksterk talent op toneel
Regisseur Ino Mijland heeft op het toneel een duistere en mysterieuze wereld gecreëerd die het publiek van begin tot eind betrokken houdt. De getalenteerde cast brengt de complexe personages tot leven op een manier die zowel betoverend als verontrustend is. Het ensemble vult de verhaallijn sterk aan met stil spel over de intriges en toenemende dreiging, het geheel verrijkend tot een opvoering die blijft boeien.

Theatergroep SPOT heeft ijzersterke hoofdpersonen aangetrokken. Zo is daar de kwetsbare doch strijdbare Lucy Harris (Eveline Castelein). Lucy raakt geïntrigeerd door de tweezijdige dokter. Het publiek raakt volledig ontroerd tijdens 'Weer leven', haar solo over herwonnen hoop op een betere toekomst. De tweede leading lady, Madeleine Braakman, speelt met enorme kracht de rol van toegewijde partner van Jekyll. We genieten tot de allerlaatste noot van haar spatzuivere zang.

Laten we bovendien stilstaan bij de bijna onmogelijke taak waaraan Besselink zich waagt: de titelrol van deze musical is er niet zomaar één, maar twee. Besselink weet het onderscheid tussen de respectabele Jekyll en zijn angstaanjagende alter ego Hyde doortastend neer te zetten, in spel én zang.

Unieke locatie werkt sfeerverhogend
Deze productie kent voor Theatergroep SPOT een unicum: voor het eerst speelt het gezelschap een musical in een openluchttheater. In het Zuiderpark is plek voor een groots, strak en indrukwekkend decor. Zonder teveel spoilers prijs te geven kan al wel gezegd worden dat de donkere buitenlucht zich tijdens de avond voorstelling op precies het juiste punt in het verhaal zich om het publiek heen sluit.

Op 13 en 14 mei volgen nog drie voorstellingen van dit verhaal met een zeer dramatische wending. Kaarten zijn verkrijgbaar via:

www.theatergroepspot.nl

/huidige-productie

en kosten €24,50 per stuk.