ALKMAAR/AMERSFOORT - Naar een feestje gaan op Koningsdag, je vrienden en familie meenemen en nog geld verdienen ook. Dat kan dit jaar op ORANJE Koningsdag. Met de verkoop van tickets verdienen leden van maar liefst 200 verenigingen in en rond Alkmaar extra geld voor de clubkas. Bovendien stelt ORANJE Koningsdag deze kaarten tegen een voordeliger tarief ter beschikking. Niet alleen een mooie actie met extra voordeel voor de verenigingsleden, maar ook met het oog op de verbindende factor die het festival wil uitstralen.


Met ruim 50 acts in twee plaatsen maakt ORANJE Koningsdag dit jaar een begin met een nog veel ambitieuzer plan. Het nieuwe festival wil koningsdag echt tot een dag maken waarbij verbinding centraal staat en vertaald wordt naar verschillende feesten door het hele land. In 2020 te beginnen bij Alkmaar en Amersfoort. Zo staat ORANJE Koningsdag voor feest, muziek, broederschap, saamhorigheid, vrolijkheid en vooral verbinding. Tevens een van de drie kerntaken van onze Koning Willem-Alexander. Die verbinding wordt breed gezocht en daarom is het festival zowel in Alkmaar als Amersfoort voor alle leeftijden toegankelijk (gereduceerd kids tarief). Daarnaast introduceert de organisatie van het festival een bijzondere actie om ook binnen het verenigingsleven deze verbinding nog concreter op te zoeken. ORANJE Koningsdag geeft leden van ruim 200 verenigingen namelijk de gelegenheid om te profiteren van het festival en een bijdrage voor de clubkas op te halen.

De actie start op 5 maart. Vanaf dat moment zijn de speciale kaarten enkel via de leden van de verschillende verenigingen beschikbaar tegen gereduceerd tarief. De organisatie laat hierover weten: “Het is een mooie win-win situatie. Wij stellen onze tickets graag ter beschikking om echt in te zetten op die verbinding. Natuurlijk speelt de promotionele waarde voor ORANJE Koningsdag een rol. Echter hopen wij hiermee met name die verbindende sfeer die op koningsdag door het hele land merkbaar is nog beter naar het festivalterrein te vertalen. Middels deze actie dragen we bij aan het lokale verenigingsleven, wat echt een verbindende factor is. We kijken ernaar uit om op 27 april samen dit feestje te bouwen met al onze bezoekers. Van studievereniging tot plaatselijke voetbalclub, die met het hele gezin Koningsdag komt vieren bij ons. En wie weet zijn we volgend jaar ook in andere steden te vinden om met nog meer bezoekers die verbinding aan te kunnen gaan.”

Het programma van ORANJE Koningsdag werd al eerder bekend gemaakt. In Alkmaar staan o.a. Bassjackers, Bizzey, Donnie, Brennan Heart, Kris Kross Amsterdam, Wolter Kroes en Sam Feldt op een van de drie stages.In Amersfoort zijn dat o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Feest DJ Ruud, Josylvio en een Vunzige Deuntjes stage met Yung Felix als een van de vele live acts.

Voor meer informatie over deze actie ga je naar oranjekoningsdag.nl/club. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar via oranjekoningsdag.nl. Volg het festival op Facebook en Instagram voor alle updates!