DEN HAAG – De nominaties voor de ondernemersprijs de Haagse Parel zijn bekend. In de categorie Uitzonderlijke bijdrage zijn Tuincentrum Ockenburgh, 2TestIT en Mijn Buuf genomineerd. De genomineerden in de categorie Impactvolle circulaire onderneming zijn: Circularise, Circular Green en i-did.

De Haagse Parel
De gemeente Den Haag is trots op haar ondernemers. Speciaal daarvoor reikt de gemeente jaarlijks de Haagse Parel uit. Het is een onderscheiding voor bedrijven en personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Haagse economie. Dit jaar zijn er twee categorieën: Uitzonderlijke bijdrage en Impactvolle circulaire onderneming.

Wethouder MKB, Werk en Participatie, Nur Icar: ''Werken, ondernemen, nieuwe bedrijven opstarten. Den Haag kent veel energieke ondernemers die we graag in het zonnetje zetten. Zij zorgen namelijk voor werkgelegenheid voor alle verschillende soorten bewoners in onze stad. Ik ben hartstikke trots op de lijst met genomineerden. Mooi om te zien dat we zoveel maatschappelijk betrokken ondernemers hebben met oog voor duurzaamheid. Ik roep iedereen op: breng je stem uit en laat weten wie volgens jou een Haagse Parel verdient!"

Uitzonderlijke bijdrage
Tuincentrum Ockenburgh maakt kans op de Haagse Parel in de categorie Uitzonderlijke bijdrage. Het tuincentrum is één jaar geleden door twee broers overgenomen van hun ouders en zijn nu op een missie om het meest duurzame en inclusieve tuincentrum van Nederland te worden. Ook 2TestIT, een bedrijf waar ze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot software testers én vervolgens op IT projecten plaatst maakt kans om de prijs te winnen. De laatste kanshebber is Mijn Buuf: een duurzaam atelier waar kwetsbare vrouwen met een migratieachtergrond geactiveerd en ondersteunt worden met als doel hun participatie in de Nederlandse samenleving te vergroten.

Impactvolle circulaire onderneming
In de categorie Impactvolle circulaire onderneming zijn er ook drie bedrijven genomineerd die kans maken op een Haagse Parel. Circularise maakt met slimme technologieën grondstoffen traceerbaar waardoor bedrijven beter inzicht krijgen in hun producten. De tweede nominatie is voor Circular Green. Zij bieden 'Plants as a Service' aan. Hiermee kunnen klanten hergebruikte planten voor hun werkomgeving leasen. De lijst wordt compleet gemaakt door i-did, in de i-did Factory op de Televisiestraat produceren zij vilt van textieloverschotten en maken hier duurzame producten van in hun atelier.

Publieks- en jurystemmen
Wie wordt de winnaar van de Haagse Parel 2024? Dat ligt in de handen van de vakjury én het publiek. Het publiek kan vanaf vandaag tot donderdag 23 mei 12.00 uur stemmen op hun favoriete onderneming op www.haagseparel.nl. De publieksstemmen tellen voor 40% mee in de uitslag.

De andere 60% ligt in de handen van de vakjury. De jury bestaat uit: Harry Wientjens (Economic Board The Hague), Robert Medenblik (VNO-NCW), Pieter Scholten (MKB Den Haag), Matthijs van den Ende (Dyflexis en tevens de winnaar van de Haagse Parel Familiebedrijven 2023) en Hans van den Broek (The Shore en tevens de winnaar van de Haagse Parel Uitzonderlijke bijdrage 2023).

Uitreiking
De uitreiking van de Haage Parel vindt plaats tijdens Den Haag Inspireert!, het ondernemersevent van Den Haag dat plaatsvindt op donderdag 13 juni in de Fokker Terminal. Ben je een ondernemer en wil je de uitreiking live meemaken? Registreer je dan hier voor een gratis ticket.